63 Station Street
Malvern VIC 3144
(03) 9500 9599 — T / Email
Follow us on Instagram

Kooyong House

With views reminiscent of Hollywood Hills, this site demanded the sophisticated style of minimalist architecture. 

Walls of glass and shafts of light heighten the theatrical interplay between the interior spaces and the exterior setting.

Crisply detailed black, white and grey interiors provide a dramatic backdrop for the clients’ art collection.

Sliding doors dividing the interior and outdoor living spaces disappear downwards via a hydraulic lift – creating a vast entertaining zone that extends towards an infinity pool and glass balustrade. The cantilevered concrete roof alleviates the need for vertical support in the corner and heightens the panoramic impact of the view.

The understated elegance of this home masks the complexity of the construction, masterfully built by Krongold Construction.